Wo
Voltijd
36 maanden

Wat denk je van een pizza met een groene bodem? Of wist je dat er ook rode bananen bestaan? En wat is nou het nut van die plastic verpakking om komkommers? Proef aan deze en meer voedselinnovaties met de Engelse bacheloropleiding Food Technology

Wat studeer je bij Food Technology?

Tijdens de opleiding Food Technology leer je alles over voedsel. Van gezondheid tot kwaliteit, van voedselveiligheid tot duurzaamheid. Je doet onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe producten en leert hoe je bestaande producten kunt verbeteren. Je leert vanuit scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie nieuw, veilig en kwalitatief voedsel te ontwikkelen. Met economie en logistiek leer je alles over marktpositie, verpakkingen en vervoer van voedsel. Vervolgens pas je al die kennis praktisch toe om duurzame innovaties door te voeren in de wereld van voedsel.

En, loopt het water je al in de mond? Ga de uitdaging aan en werk mee aan het innovatieve, duurzame voedsel van de toekomst.

Waarom deze studie?

  • WUR staat met deze opleiding wereldwijd enorm goed bekend; ”hét pretpark op gebied van voedseltechnologie staat in Wageningen” wordt wel eens gezegd.
  • De voedselindustrie ontwikkelt zo hard dat zowel in Nederland als in het buitenland veel aantrekkelijke banen te vinden zijn.
  • Met technische vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie leer je diepgaand over voedsel; iets wat enorm belangrijk is in de duurzame én innovatie uitdagingen waar de voedselindustrie voor staat.

Kijk hier voor meer informatie over de studie Food Technology