afbeelding bericht

Zo hak jij die studiekeuzeknoop door

Als jij straks de deur van je middelbare school sluit, gaat direct een andere open. Ga jij studeren volgend jaar? Dan heb je misschien al een shortlist met studies, maar hoe hak je die knoop door? Deze 7 tips helpen jou daarbij.

meer lezen
afbeelding bericht

Ook last van soggen?

Je kent het wel. Nooit je kamer opruimen, maar nu je echt moet studeren voor je toetsweek, moet die kamer opeens netjes. Een typisch gevalletje van sog (studieontwijkend gedrag) ofwel uitstelgedrag. Heb jij hier last van? Lees Kenny's tips!

meer lezen
afbeelding bericht

Van de schoolbanken naar de collegebanken: een gids voor een onbezorgde overgang

De middelbareschool zit er (bijna) op, de volgende grote stap staat voor de deur: studeren. Welk niveau je ook volgt, de overgang is een spannende ervaring.

meer lezen
afbeelding bericht

Hoe om te gaan met een moeilijk vak

Met het ene vak heb je soms meer moeite dan met andere. Het kan ontmoedigend zijn dat je niet meteen alles begrijpt. Je motivatie is ver te zoeken en je bent gefrustreerd. Lees verder voor een aantal handige tips hoe je hiermee om kan gaan.

meer lezen
afbeelding bericht

De nieuwste én populairste studies van 2023

Vind jij het lastig om een studie te kiezen? Je bent zeker niet de enige! Omdat er zoveel studies zijn, helpen we je graag op weg in studiekeuzeland en daarom zetten we een aantal gloednieuwe en de populairste studies voor je op een rij.

meer lezen
afbeelding bericht

Binnenkort naar een open dag? Check deze tips!

Of je nou in de vierde zit of al in je eindexamenjaar, de kans is groot dat jij binnenkort een open dag bezoekt. Je kunt er natuurlijk blanco heen gaan, maar met een beetje voorbereiding haal je meer uit je open dag.

meer lezen
afbeelding bericht

Alles wat je moet weten over numerus fixus opleidingen

Er zijn verschillende opleidingen waarvoor je je vóór 15 januari al moet inschrijven, genaamd numerus-fixus-studies. Wat betekent dat eigenlijk en waar moet je rekening mee houden?

meer lezen
afbeelding bericht

Dit zijn je opties na de havo

Voor veel havisten is het vanzelfsprekend om te kiezen voor een bacheloropleiding op het hbo. Toch is dat niet voor iedereen de beste keuze en zijn er nog andere mogelijkheden waar je wellicht nog niet aan had gedacht.

meer lezen
afbeelding bericht

Zo overleef jij je toetsweek!

Ervaar je stress voor je toetsweek? Al die vakken, leerstof en cijfers. Het is een hele hoop gedoe, en ik snap je helemaal als je denkt dat het allemaal een beetje overbodig is. Maar, no worries! Met deze tips ga je die toetsweek gewoon overleven!

meer lezen
afbeelding bericht

De leukste bijbaantjes tijdens de zomervakantie

Als de zomervakantie begint, slaat al gauw de verveling toe. Wil je niet vervelen én een lekker zakcentje verdienen? Ga eens op zoek naar een leuke vakantiebaan om je bankrekening mee te vullen. Met deze baantjes kom jij je zomer door.

meer lezen