afbeelding bericht

In twee jaar een hbo-diploma? Kies voor een ad!

Zit jij op de havo en overweeg je een hbo-opleiding, maar wil je liever niet vier jaar studeren? Denk dan eens aan een associate degree, een praktijkgerichte tweejarige opleiding met na afloop een volwaardig hbo-diploma.

meer lezen
afbeelding bericht

Open dag: zo prik jij door de mooie praatjes heen!

Zit je net in de bovenbouw, moet je je gaan verdiepen in je studiekeuze. Wat wil jij studeren en vooral ook waar? Hoe zinvol zijn open dagen als alle opleidingen zich alleen van hun beste kant laten zien? Met deze tips & tricks prik jij daar dwars doorheen.

meer lezen
afbeelding bericht

Vier tips om je studietijd superefficiënt te gebruiken

In minder tijd beter leren en goede cijfers halen. Dat willen we allemaal. Het leuke is: dit kan gewoon! Met deze tips leer je super efficient en houdt je meer tijd over om leuke dingen te doen.

meer lezen
afbeelding bericht

Toegepaste Psychologie: je leert veel over jezelf

Veel scholieren kiezen voor Toegepaste Psychologie omdat ze gefascineerd zijn door het gedrag van mensen en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Maar kan dat wel? En hoe zit het met de baankansen?

meer lezen
afbeelding bericht

Rechten studeren? Goede baankans, maar je zit veel met je neus in de (wet)boeken

Rechtsgeleerdheid is een populaire studie. Veel scholieren willen advocaat worden. Maar klopt het beeld dat zij van de studie hebben wel? Hoe zit het echt en welke alternatieven zijn er?

meer lezen
afbeelding bericht

Wil jij een numerus fixus studie doen? Dit moet je weten!

Jij wilt je aanmelden voor een studie met numerus fixus. Bij een fixus studie wordt niet iedereen die zich aanmeldt toegelaten en is er dus een beperkt aantal plekken. Lees hier waar je op moet letten.

meer lezen
afbeelding bericht

Zo hak jij die studiekeuzeknoop door

Waar na dit schooljaar een deur sluit, gaat direct een andere open. Ga jij studeren volgend jaar? Dan heb je misschien al een shortlist met studies, maar hoe hak je die knoop door? Deze tien tips helpen jou daarbij.

meer lezen
afbeelding bericht

De populairste studies van 2021-2022

Geneeskunde, Psychologie en Criminologie zijn al jaren de populairste studies, maar waarom zijn ze zo populair? Lees hier van de vijf populairste studies of jouw beeld van de studie wel klopt, wat de studie echt inhoudt en de alternatieven.

meer lezen
afbeelding bericht

Dit is wat je écht leert bij Psychologie

Psychologie is al jaren één van de populairste studies. Veel scholieren kiezen hiervoor omdat ze anderen willen helpen en zichzelf beter willen leren kennen. Is dat echt wat je leert bij deze studie en wat zijn je baankansen?

meer lezen
afbeelding bericht

Waarom wel of niet kiezen voor Geneeskunde

Geneeskunde is al jarenlang de populairste studie, maar waarom? Hebben scholieren teveel naar spannende ziekenhuisseries gekeken? Klopt dit beeld wel? Lees hier alles wat je moet weten en welke alternatieven er zijn.

meer lezen